De asemenea, ministrul Educatiei ofera detalii in legatura cu ce se va intampla cu clasa pregatitoare in 2013.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca Guvernul va recurge la ordonanta de urgenta pentru introducerea bacalaureatului profesional, daca votul din Senat, asteptat luni, va fi amanat din nou, relateaza mediafax.ro.

"Luni merg din nou in Senat pentru votul final. Dar chiar daca se va intarzia la vot, vom da ordonanta de urgenta pentru introducerea bacalaureatului profesional", a declarat pentru Gandul Ecaterina Andronescu.

Ministrul a precizat ca metodologia pentru bacalaureatul profesional va fi adoptata dupa ce legea va trece de Senat sau dupa ce Guvernul va adopta ordonanta de urgenta.

Bacalaureatul profesional ar trebui sa primeasca verdictul luni, 17 septembrie, in plenul Senatului, aceasta fiind a treia sedinta in care se incearca adoptarea acestei masuri. Astfel, elevii in an terminal vor putea opta intre bacalaureatul normal si cel profesional chiar din anul scolar 2012-2013.

Referitor la clasa pregatitoare, Andronescu a declarat pentru Realitatea TV ca in 2013 nu se va renunta la acest proiect, dar pregatirile vor incepe din timp. In acelasi timp, ministrul a recunoscut ca au fost situatii destul de alarmante, in care s-au desfiintat cancelarii sau laboratoare pentru a se crea spatii pentru clasa pregatitoare.

"La jumatatea anului va trebui sa facem o evaluare sa vedem daca este necesar sa mergem in scoli. Ar fi trebuit amenajat si un spatiu de joaca. Vom face o analiza foarte atenta. Cred ca trebuie sa ramana in cadrul invatamantului obligatoriu. Avem mai putini elevi in scoala preuniversitara. Dar reducerea aceasta este uniforma. Nu este normal sa desfiintam in alte zone precum cancelaria sau un laborator. Intr-o scoala este bine ca un copil de 6 ani sa fie cu unul de 9 ani si pe mine ma ingrijoreaza ca va fi si cu unul de 16 ani", a spus Andronescu.

Citeste si:
Ecaterina Andronescu, despre Cristina Topescu: Era un om atat de drept
Ecaterina Andronescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.