Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a spus, vineri, la Campia Turzii, unde are loc un miting de protest fata de disponibilizarile de la combinatul Mechel, ca spera ca in decurs de o saptamana sa poata fi adus un investitor care sa creeze locuri de munca pentru aceasta zona.

"Speram ca in maxim o saptamana sa aducem o investitie care sa creeze locuri de munca in zona Campia Turzii", a afirmat Liviu Pop, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca nu le cere protestatarilor sa nu iasa in strada intrucat este dreptul acestora sa isi exprime nemultumirile.

Liviu Pop se afla la Campia Turzii, fiind invitat de catre prefectul judetului Cluj, Ioan Vuscan, senatorul Alexandru Cordos si reprezentantii Sindicatului "Industria Sarmei" Campia Turzii, pentru a fi alaturi de ei la mitingul organizat in oras incepand cu ora 12.00.

La actiunea de protest, la care iau parte reprezentanti ai mai multor confederatii sindicale din Romania si care are loc in contextul disponibilizarilor colective de personal de la combinatul Mechel, sunt prezente aproximativ 1.000 de persoane.

Protestatarii au plecat in mars de la combinatul Mechel, poarta nr. 1 si pana la Casa de Cultura "Ionel Floasiu", unde are loc mitingul.

Mechel Campia Turzii a inceput, in luna iunie, disponibilizarea colectiva a 800 de angajati, in trei etape, procesul urmand sa se incheie in septembrie. Astfel, la Mechel Campia Turzii ar urma sa mai ramana doar 238 din cei 1.050 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.