Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a declarat, joi ca sistemele de comparare a datelor Politiei nu aveau asigurata mentenanta, intrucat contractele erau expirate, iar la rectificare s-au alocat bani pentru aceste servicii si vineri vor fi negocieri pentru incheierea contractelor.

"Cand am venit la minister si am aflat ca aceste baze de date nu functioneaza, am facut eforturi ca la rectificarea bugetara sa se aloce bani pentru mentenanta bazelor de date, in contextul in care contractele expirasera. S-a luat legatura cu firma din Franta, cea care asigura mentenanta, iar reprezentantii acesteia sunt in Romania de doua saptamani", a spus Mircea Dusa, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul de Interne a mai spus ca procedurile pentru asigurarea mentenantei sunt demarate, iar vineri vor fi negocieri pentru incheierea contractelor si spera ca firma care a instalat softul sa remediese problemele la sistem.

Mircea Dusa a tinut sa precizeze ca daca sunt probleme la sistemul de comparare a datelor, nu inseamna ca cercetarile nu se mai fac, ci doar ca acestea sunt ingreunate, pentru ca verificarile se fac manual, pe baza fiselor detinute de Politia Romana.

Citeste si: Sistemul de amprentare al Politiei nu mai functioneaza


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.