O comisie a Directiei de Sanatate Publica (DSP) Cluj a inceput o ancheta la Serviciul de Ambulanta Judetean, dupa ce dispeceratul SAJ nu a anuntat SMURD despre un accident produs marti seara, echipajul ajungand cu o intarziere de 35 de minute.

Accidentul a avut loc, marti seara, la ora 18.55, pe DN 1 (E 81), in zona comunei Sanpaul, in apropiere de localitatea Topa Mica, transmite MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Adnana Ilies, a declarat ca un tanar din Cluj-Napoca, in varsta de 29 de ani, conducea o motocicleta din directia Zalau spre Cluj-Napoca.

"Din cauza ca nu a adaptat viteza de deplasare, la iesirea dintr-o curba la dreapta, a pierdut controlul motocicletei, a intrat pe contrasens si s-a lovit frontal de un cap de pod. Barbatul a decedat la fata locului, cadavrul fiind transportat la IML Cluj pentru necropsie", a spus Adnana Ilies.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca ancheta a inceput intrucat dispeceratul Serviciului de Ambulanta Cluj "nu a alertat echipajul SMURD".

"A avut loc o intarziere din cauza ca dispecerul de la Ambulanta, care coordoneaza si echipajele SMURD, a uitat sau a neglijat sa anunte echipajul pentru a interveni la locul accidentului. Politistii au sunat de la locul accidentului ca nu a ajuns nicio ambulanta acolo. De abia atunci dispecerul a realizat ca nu a fost anuntat echipajul de la SMURD. S-a produs astfel o intarziere de 35 de minute", a spus Raed Arafat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.