Votul pentru proiectul de lege care introduce Bacalaureatul profesional a fost amanat pentru o noua sedinta de plen a Senatului, dupa o dezbatere de aproximativ o ora si jumatate.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat in plen ca dezbaterea proiectului de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 73/2010 pentru modificarea Legii invatamantului nr. 84/1995 a facut posibila introducerea Bacalaureatului profesional, scrie MEDIAFAX.

Andronescu a aratat ca introducerea Bacalaureatului profesional reprezinta o solutie pentru acei elevi care nu doresc o cariera prin invatamant superior, ci la un nivel de cariera patru, potrivit standardelor europene.

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat in cadrul dezbaterilor la proiectul de lege ca a predat la un liceu industrial din Craiova, cu specialitatea aeronautica, si poate comenta aceasta lege, in consecinta.

"Senzatia mea ca prin ceea ce se vorbeste si se face, a merge spre o meserie este ceva degradant, rusinos. Toata lumea trebuie sa mearga la facultate, sa aiba un carton la mana, dar care nu ii foloseste la nimic mai tarziu", a spus Berceanu.

Legea are caracter organic, Senatul fiind forul decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.