Toate programele scolare ar trebui rescrise, intrucat acestea sunt "neadapatate, orientate spre cantitate de informatii si nu spre formare de abilitati", sustine fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop.

"Odata cu rescrierea acestor programe scoale, putem discuta de un nou curiculum national. De la aparitia Legii Educatiei, nu au fost rescrise decat trei programe scolare, ceea ce a dus la intarzierea aplicarii reformei. Trebuie regandite planurile de invatamant, asta insemnand numarul de ore pe care trebuie sa le parcurga elevii, in functie de clasele si profilele la care sunt inscrisi", a adaugat Pop, citat de realitatea.net.

Fostul ministu al Educatiei mai spune ca odata cu rescrierea programelor scolare, implementarea manualelor este "absolut" necesara.

"Trebuie introduse manuale scolare electronice, acele ebook-uri in termeni informatici, in care sa se poata introduce toate manualele care se scriu pe nivelul de invatamant. In felul acesta, profesorii care semneaza acele manuale, pot sa predea dreptul de utilizare al produsului final Ministerului Educatiei, iar acesta sa plateasca acest serviciu. (...) Asta ar da posibilitatea de a nu mai astepta oferte pentru tiparirea manualelor, iar din punct de vedere financiar efortul nu ar fi foarte mare. (...) Daca facem un calcul simplu, investitia in aceste ebook-uri se dovedeste un lucru realizabil si eficient", a explicat Pop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.