Liderii PSD si PNL discuta cu edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, restructurarea celor doua regii.

In cazul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) se vrea o concediere masiva, mai ales din zona de exploatare, reparatii si din aparatul de conducere. Din cei aproximativ 11.000 de angajati, ar urma ca 4.500 sa fie concediati, scrie evz.ro.

Reprezentantii RATB sustin ca disponibilizarile se fac pe motiv ca Regia nu este profitabila. Ei sunt contrazisi de consilierul general al Capitalei, Cristinel Deaconescu, membru in Comisia de Transport, care sustine ca RATB a fost pe profit anul trecut. Angajatii si liderii sindicali ai RATB ameninta cu proteste daca se vor face concedieri "pe criterii politice".

Sefii RATB si RADET, revocati. USL, acuzata ca vrea sa puna monopol pe regii

La Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) s-ar putea da intre opt si 40 de salarii compensatorii si actiuni la RADET pentru cei care raman. Sindicatele au fost deja de acord, iar acum se cauta investitori.

Din cei aproximativ 4.300 de angajati, vor mai ramane 2.000. Cum leafa medie este de 1.870 de lei, fiecare concediat cu vechime va primi intre 15.000 si 17.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.