Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a dat primul verdict de plagiat pentru Victor Ponta.

Noua componenta a consiliului a fost publicata vineri in Monitorul Oficial (MO), numarul de membri fiind marit de la 21 la 44. Organizarea si functionarea CNATDCU sunt astfel reglementate printr-un ordin emis la 5 septembrie de ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, relateaza MEDIAFAX.

In Consiliul General al CNATDCU se afla, in continuare, Marius Andruh (Universitatea Bucuresti, Academia Romana), care se se regasea in componenta, in calitate de presedinte, si la anuntarea primului verdict de plagiat referitor la teza de doctorat a premierului.

Consiliul General il are printre membri si pe Mircea Dumitru, rectorul Universitatii Bucuresti - institutie a carei Comisie de Etica a stabilit, de asemenea, ca premierul a plagiat.

Noul Consiliu General al CNATDCU are reprezentanti de la institutii de invatamant superior din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timisoara, Sibiu, Ploiesti si Targu Mures, precum si de la Academia Romana. Printre membri se mai numara Razvan Teodorescu, Ionel Haiduc, Eugen Simion, Nicolae Zamfir, Florian Popa, Vlad Nistor si Alexa Visarion.

Inainte de a da ordinul cu noua componenta a CNATDCU, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, in 26 iulie, ca acest for a fost constituit pe criterii politice, "un lucru teribil de nefericit", astfel ca s-a decis reconstituirea lui din propunerile universitatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.