Seful Parchetului Judecatoriei Buftea, Catalin Paraschiv, este demis incepand cu data de 10 septembrie, intrucat nu a analizat o plangere facuta de o victima a lui Nicolae Vlad, in care arata ca se teme de acesta, insa procurorul de caz, Emanuel Wilhelm Dunca, nu a propus arestarea acuzatului. 

Potrivit MEDIAFAX, Ministerul Public spune ca M. M. - a depus in 8 mai 2012 o plangere impotriva solutiei procurorului Dunca ce a considerat ca nu se impune prezentarea lui Nicolae Vlad instantei cu propunerea de arestare.

Plangerea partii vatamate insa, nu doar ca nu a fost solutionata, dar a fost inregistrata de abia in 16 iulie 2012, fara a purta vreo viza a conducerii si fara a se dispune solutionarea, arata sutsa citata.

Astfel, procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a dispus, prin ordin, incetarea delegarii pe functia de prim-procuror a Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea a procurorului Catalin Paraschiv, incepand cu data de 10 septembrie 2012.

"Sub acest aspect, controlul dispus la data de 28 august 2012, de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie potrivit dispozitiilor art. 65 alin.3 din Legea nr. 304/2004, raportat la dispozitiile art. 3 pct. 12 din Regulamentul de ordine interioara al parchetelor,ce a avut ca obiect «modul in care s-au derulat cercetarile in dosarele penale privind pe inculpatul Nicolae Vlad, preluate si conexate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica» a relevat ca domnul prim procuror Catalin Paraschiv a exercitat atributiile manageriale intr-un mod defectuos, deoarece nu a verificat modul de inregistrare a plangerilor contra solutiilor, desi potrivit art. 278 (1) Cod procedura penala «plangerile contra masurilor luate ori actelor efectuate de procuror ori in baza dispozitiilor date de acesta se rezolva de prim procurorul parchetului»", se arata intr-un comunicat al Ministerului Public.

In seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judetul Ilfov, intr-o zona impadurita, in imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe numita Yurika M. (cetatean japonez), cauza mortii victimei fiind reprezentata de asfixia mecanica prin comprimare cervico-toracala, explica Ministerul Public.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.