Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a anuntat ca, in perioada urmatoare, ministerul pe care il conduce va organiza o serie de intalniri cu managerii si directorii economici din spitalele subordonate pentru o ampla analiza financiara.

“Vrem sa identificam cauzele dezechilibrului financiar inca existent in unele spitale. O astfel de analiza financiara ne va da posibilitatea sa aflam unde este vina pentru aceste datorii, la managementul unitatii respective sau in sistemul de finantare al spitalului", a declarat Cepoi, potrivit gandul.info.

De asemenea, ministrul Sanatatii a spus ca vrea sa afle daca exista depasiri ale termenelor de plata in cadrul programelor de sanatate sau daca acestea sunt la servicii medicale.

"Am cerut sa ni se spuna exact daca depasirea termenelor de plata este realizata in limita creditelor bugetare sau daca acestea depasesc creditele bugetare. Ne intereseaza daca exista depasiri in cadrul programelor de sanatate sau daca acestea sunt la servicii medicale. Dupa aceasta analiza vom stabili masurile care se impun”, a mai adaugat Cepoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.