Toamna ne ameninta cu starea astenica, asa cum ni se intampla de fapt la fiecare trecere dintr-un anotimp in altul.

Primul pas: Somnul

Pentru ca organismul sa se poata regenera si sa isi reechilibreze tesuturile, functiile dereglate pe timp de zi – are nevoie de somn. Activitatea creierului in timpul somnului este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii psihice, scrie Healthy.ro.

De asemenea tesuturile isi “repara” micile dezechilibre tot in timpul somnului. Mai mult decat atat, tot in timpul somnului, dar atentie – somnul intre orele corecte 22:00 si 05:00 – este “vital” pentru unele procese endocrine, astfel incat fiecare glanda din organismul nostru are biorutmul sau. Unele din aceste glande isi au maximul de functionalitate in timpul noptii si este esential sa dormiti la acele ore.

Plimbarea de zi cu zi

Mai ales toamna, cand vremea este numai buna pentru plimbare si peisajul impresionant, ar fi minunat daca in fiecare zi v-ati gasi macar un sfert de ora de timp liber pe care sa il alocati plimbarii in natura. Fie in drum spre casa popositi in parc, fie iesiti cu prietenii – faceti miscare. Daca nu reusiti sa ajungeti in parc, nici o plimbare in oras nu strica.

Citeste intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.