Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a decis sa transfere Cazinoul din Constanta in administrarea primariei, intrucat nu are fonduri pentru reabilitarea cladirii, iar termenul de incepere a lucrarilor a fost depasit.

"In conditiile unei alocari insuficiente, dar si a dublei reduceri a bugetului MDRT in anul 2012, s-a stabilit ca ministerul nu are posibilitatea financiara de a sustine investitia in reabilitarea Cazinoului. Necesarul, la momentul preluarii Cazinoului de catre MDRT, era de 40 de milioane de lei, din care au fost alocate doar 10 milioane. Ulterior, suma a ajuns la 7 milioane de lei, ca urmare a primei reduceri a bugetului MDRT la inceputul acestui an", se arata intr-un comunicat al institutiei, potrivit MEDIAFAX.

Ministerul precizeaza ca a decis transferul Cazinoului ca urmare a solicitarii primarului Radu Mazare, formulata dupa sedinta de consiliu local de miercuri.

Mazare a afirmat miercuri ca vrea trecerea Cazinoului la municipalitate in conditiile in care MDRT, care l-a luat in administrare in urma cu un an, nu a inceput reabilitarea acestuia, el spunand ca intentioneaza sa vanda obiectivul printr-o licitatie internationala.

"Fiind un obiectiv din patrimoniul Consiliului Local Constanta, credem ca datoria de a-i gasi cea mai buna functionalitate si modalitate de administrare este a Primariei. MDRT este constient de importanta Cazinoului ca obiectiv turistic, motiv pentru care va face demersuri pe langa Primaria Constanta sa administreze imobilul astfel incat acesta sa ramana si cu valenta sa de obiectiv turistic. Pe de alta parte, credem ca acesta trebuie introdus in circuitul economic, sa aduca bani si nu doar sa fie vizitat de turisti. Cele doua functiuni pot fi imbinate fara probleme, fie ca imobilul este administrat de primarie sau de un investitor privat, cu conditia ca acest lucru sa fie bine convenit", a declarat, in comunicat, Cristian Barhalescu, secretar de stat pentru turism.

Cazinoul a fost preluat, la 31 august 2011, de catre MDRT de la Consiliul Local al Primariei din Constanta, cu scopul de a fi reabilitat, ulterior urmand sa revina in administrarea autoritatii locale.

Citeste si:
Suciu, dupa nominalizarea la Ministerul Dezvoltarii: Le multumesc...
Suciu, dupa nominalizarea la...

Potrivit Hotararii de Consiliu Local, acceptata de minister, reabilitarea ar fi trebuit sa inceapa in maximum un an de la preluarea de catre MDRT si sa nu dureze mai mult de 3 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.