Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, saluta decizia comisiei de educatie din Senat de a aproba introducerea, in Legea educatiei, a amendamentului privind bacalaureatul profesional.

"Odata cu aceasta decizie, corecta si absolut necesara, incepand cu anul 2013, tinerii vor avea posibilitatea de a urma atat calea invatamantului superior, cat si optiunea de a intra pe piata muncii direct din bancile liceului. Consider, insa, ca acesta este doar un pas timid facut spre stabilizarea sistemului de invatamant romanesc si doresc, totodata, sa reamintesc ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ecaterina Andronescu, faptul ca noua Lege a Educatiei este blocata, de mai bine de un an, la comisia de invatamant din Senat", a declarat Pop, fost interimar la Educatie.

Potrivit lui Liviu Pop, in cazul in care se doreste o adevarata reformare a sistemului de invatamant, noua lege a educatiei trebuie urgent adoptata.

Comisia de educatie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea in Legea educatiei a unui amendament care prevede optiunea Bacalaureatului profesional.

Potrivit ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, bacalaureatul profesional are comun cu bacalaureatul national probele de competenta, apoi cei care opteaza pentru aceasta varianta trebuie sa sustina un proiect, o proba practica si un examen scris la educatia antreprenoriala, care este comuna tuturor liceenilor.

Funeriu despre noul BAC: O masura total gresita, un fel de examen cu buletinul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.