Din 14 decembrie, etichetele produselor alimentare si medicamentelor vor cuprinde nu doar substantele aflate in compozitie, ci si beneficiile si riscurile pe care fiecare le prezinta pentru sanatatea consumatorului.
Noi reguli pentru consumatori de la Comisia Europeana
Prin urmare, pe noul model de eticheta vor fi inscrise in dreptul fiecarui aditiv riscurile pe care le perzinta. De exemplu, la aditivul E410 (guma de guar) va fi mentionat “un avertisment privind riscul de sufocare pentru persoanele cu dificultati la inghitire. Sau, in cazul ingerarii substantei cu un aport inadecvat de lichid, se va recomanda ingerarea cu multa apa, pentru a asigura ajungerea substantei in stomac”, prevede noul act normativ.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
[hi]Digitail[/hi], drumul din Iași la investiție series B și peste 10.000 de...
Sursa: start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
George Burcea, moment controversat! De ce a izbucnit când a fost întrebat...
Sursa: kudika.ro
-
Tragedie șocantă în showbiz. Celebrele gemene Kessler au murit mână în mână,...
Sursa: garbo.ro