Comisia de educatie din Senat a aprobat, miercuri, introducerea in Legea educatiei a unui amendament care prevede optiunea Bacalaureatului profesional.

Decizia a fost luata cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenti la sedinta comisiei. La sedinta Comisiei de educatiei a Senatului este prezenta si Ecaterina Andronescu.

De altfel, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marti, dupa o discutie cu membrii Comisiei de invatamant din Senat, ca doreste ca, printr-un amendament, sa se introduca in Legea educatiei optiunea Bacalaureatului profesional.

Potrivit acesteia, Bacalaureatul profesional se poate aplica din 2013.

"Pe masa comisiei se afla ordonanta pentru modificarea bacalaureatului de anul trecut, care a produs deja efecte. Ar fi foarte usor de introdus un amendament care presupune doar acest bacalaureat profesional", a spus Andronescu.

Ministrul Educatiei a aratat, marti, in comisia senatoriala ca, timp de doi ani, Bacalaureatul a adus doar rezultate slabe, astfel ca, pentru cei care merg pe piata muncii s-a decis sa se gandeasca o formula prin care acesti elevi sa finalizeze liceul si sa mearga pe piata muncii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.