Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pe regiuni pentru perioada 4 - 17 septembrie.

Banat
Vremea se va mentine in general calda pentru acesta perioada a anului, cu exceptia intervalului 6-10 septembrie, cand temperaturile minime vor cobori sub 14 grade, iar cele maxime nu vor mai depasi, in medie, valoarea de 28 de grade.

Incepand cu 12 septembrie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, maximele vor fi intre 28 si 30 de grade.

Va ploua in general slab si in putine zile, cu o probabilitate mai mare in zilua de 6 septembrie si spre sfarsitul perioadei.

Crisana
Vremea se va raci intre 5 si 9 septembrie, media temperaturilor maxime urmand sa coboare de la 30 de grade spre 24, 26 de grade.

Valorile termice minime vor fi in scadere pana spre 9-10 septembrie, cand se vor inregistra 10-12 grade. Va ploua slab in 6 septembrie, iar dupa data de 14 septembrie exista probabilitatea aparitiei unor ploi care sa fie, izolat, mai importante cantitativ.

Transilvania
Valorile termice se vor situa usor peste mediile climatologice ale perioadei in primele doua zile, precum si in a doua parte a intervalului. Intre 7 si 11 septembrie, un proces de racire va determina coborarea maximelor spre 22-24 de grade si a minimelor sub 10 grade.

In 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ.

Maramures
In intervalul 5-9 septembrie, vremea va fi racoroasa, cu temperaturi maxime sub 25 de grade, apoi se va incalzi din nou, astfel incat vor mai fi posibile valori de peste 28 de grade. Cele mai coborate temperaturi minime vor fi in jurul a 10 grade, in zilele de 9 si 10 septembrie.

Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativa in 6 septembrie si spre sfarsitul intervalului.

Moldova
Vremea va fi calda in primele doua zile, apoi valorile termice vor fi in scadere, astfel incat maximele se vor situa, in medie, intre 22 si 24 de grade, iar minimele se vor apropia de 10 grade. Incepand cu 12 septembrie, regimul termic va deveni normal pentru acesta perioada.

Citeste si:
Prognoza meteo ANM 2 - 30 octombrie 2023. În ce regiuni se așteaptă...
Prognoza meteo ANM 2 - 30...

Va ploua local in 6 si 7 septembrie, iar spre sfarsitul intervalului exista probabilitatea aparitiei unor ploi slabe.

Dobrogea
Valorile termice se vor mentine, in general, usor peste mediile climatologice, exceptand intervalul 7-11 septembrie, cand, atat maximele cat si minimele, vor fi in scadere.

Cel mai probabil va ploua pe 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului.

Muntenia
Vremea va fi calda in primele zile, cu maxime de peste 30 de grade, se va raci usor intre 7 si 9 septembrie, apoi temperatura aerului va urca la valori apropiate de mediile climatologice ale perioadei (maxime in jurul a 28 de grade).

Probabilitatea de aparitie a ploilor este foarte redusa. Este posibil sa ploua slab, mai ales in nordul regiunii, in 6 si 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului.

Oltenia
Tendinta generala este de scadere usoara a temperaturilor. Cele mai ridicate temperaturi, de pana la 30 de grade, vor fi in primele zile, iar cele mai scazute intre 8 si 11 septembrie.

Citeste si:
Fiica Oanei Roman începe școala. Ce decizie a luat vedeta: „Din 11...
Fiica Oanei Roman începe...

Vor fi ploi slabe numai in nordul regiunii, in zilele de 6 si 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.