Adrian Nastase a fost adus, luni dimineata, de la Penitenciarul Jilava la instanta suprema, unde judecatorii urmeaza sa ia in discutie o contestatie formulata de procurorii DNA in dosarul "Matusa Tamara", in care fostul premier a fost achitat. 

Potrivit MEDIAFAX, Nastase a intrat in sediul ICCJ insotit de politisti, fara catuse si cu o mapa albastra in mana.

La intrarea in sala de judecata, asistenta a inceput sa aplaude. In sala se afla si cei doi fii ai fostului premier, Andrei si Minhea.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit pentru luni termene de judecata in cazul contestatiilor facute in dosarele "Matusa Tamara" si "Trofeul Calitatii" ale fostului premier. Judecarea celei de-a doua contestatii a fost insa amanata penrtu 1 octombrie, pe motiv ca lipseste motivarea deciziei de condamnare.

In primul dosar, procurorii anticoruptie au facut recurs impotriva deciziei unui complet de trei judecatori al aceleiasi instante care a dispus achitarea lui Adrian Nastase, Ioan Melinescu si Ristea Priboi, deferiti justitiei pentru fapte de coruptie.

In dosarul Trofeul Calitatii, in care Nastase a fost condamnat definitiv de un complet de cinci judecatori de la instanta suprema, fostul premier a introdus o contestatie in anulare ce vizeaza mai multe vicii procedurale ce ar fi fost comise de instantele anterioare care au judecat acest caz.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru presedintie din partea PSD.

Fostul premier este, in prezent, incarcerat la Penitenciarul Jilava.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.