O suta de persoane suspectate de infractiuni economice au fost depistate, in ultima saptamana, de politistii formatiunilor de investigarea fraudelor, sapte dintre acestea fiind retinute sau arestate in urma actiunilor desfasurate pentru protejarea mediului de afaceri, informeaza IGPR.

Potrivit MEDIAFAX, politistii specializati in investigarea fraudelor, sub coordonarea Directiei de Investigarea Fraudelor din IGPR, in urma activitatilor desfasurate in ultima saptamana, au depistat 95 de infractiuni economice. Dintre acestea, 42 au fost infractiuni de evaziune fiscala, 11 - inselaciuni in relatiile comerciale, noua - falsuri in inscrisuri, iar sase - infractiuni de abuz in serviciu.

Politistii au mai constatat trei infractiuni privind Legea 59/1934 - Legea cecului, doua fapte de delapidare, doua prevazute de Legea nr. 86/2006 privind codul vamal, doua de Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe si tot atatea la Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale.

De asemenea, 10 persoane sunt cercetate in sapte dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate, precizeaza IGPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.