Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat in judetul Valcea este de 22,83 la suta, dubla fata de cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, cand a fost de doar 11,62 la suta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, profesor Anamaria Floroiu, la sesiunea de toamna din acest an s-au inscris 2.032, cei mai multi fiind la Matematica si Limba romana. Sursa citata a precizat ca la sesiunea din toamna a bacalaureatului promovabilitatea a fost de 22,83 la suta, in sesiunea similara din anul 2011 inregistrandu-se un procent de 11,62, transmite MEDIAFAX.

"Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, in sesiunea din vara a acestui an, in judetul Valcea, a fost de 38,3 la suta inainte de contestatii, cu 16 procente sub rezultatele inregistrate anul trecut, cand au promovat 54,41 la suta dintre candidati. Acum, au promovat 22,83 la suta, au fost inscrisi 2.032 de candidati, cei mai multi la Matematica, mai mult de jumatate, 1.261, iar la Romana, 840", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Valcea, profesor Anamaria Floroiu.

Potrivit aceleiasi surse, in sesiunea de vara a examenului 71 de elevi din judetul Valcea au promovat in urma contestatiilor formulate si a recorectarii lucrarilor de la bacalaureat, promovabilitatea crescand astfel de la 38,3 la suta la 40,12 la suta.

Sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat s-a desfasurat, in judetul Valcea, in patru centre de examen, C.N.I. "Matei Basarab" Ramnicu Valcea, Colegiul Economic Ramnicu Valcea, Colegiul Tehnic Energetic Ramnicu Valcea si Grup Scolar Industrial "General Magheru".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.