Cetatenii romani vor vota la alegerile parlamentare din 9 decembrie doar cu cartea de identitate, dupa ce Guvernul a prorogat termenele de aplicare a dispozitiilor legale privind cartile de alegator si registrul electoral.

"S-au prorogat termenele de aplicare a dispozitiilor legale privind cartile de alegator si registrul electoral din cauza faptului ca pana in prezent nu tuturor cetatenilor romani cu drept de vot le-au fost eliberate carti de alegator si, din cauza subfinantarii, registrul electoral nu e operational", a precizat, sambata, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, potrivit MEDIAFAX.

Guvernul a stabilit ca prezenta la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea stampilei cu mentiunea "VOTAT" si data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu mentiunea "VOTAT" si data scrutinului pe actul de identitate.

Executivul a aprobat totodata modelul timbrului autocolant precum si conditiile de tiparire si de utilizare a acestuia la alegeri, modelele pentru copia de pe lista electorala permanenta, lista electorala suplimentara, extrasul de pe copia listei electorale permanente sau a listei suplimentare si ale altor tipizate ce vor fi folosite la scrutin.

Au mai fost aprobate modelul buletinelor de vot si modelele stampilelor ce vor fi folosite la alegerile parlamentare din decembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.