Conform adevarul.ro, dintre cele 833 de unitati de invatamant din judet, doar 177 sunt autorizate pentru a functiona. Dintre acestea, 106 sunt in mediul urban si 71 sunt in mediul rural.

Cele 655 de scoli si gradinite neautorizate, 58 in orase si 655 in mediul rural, nu indeplinesc reglementarile in vigoare pentru a putea functiona.

Pentru a obtine autorizatia de functionare, unitatile trebuie sa fie dotate cu apa curenta si grupuri sanitare. In plus, gradinitele trebuie sa aiba si programul intr-un singur schimb.

Suceava nu este singurul judet care se confrunta cu acest gen de probleme.

Potrivit MEDIAFAX, Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a cerut, marti, Inspectoratului Scolar Mehedinti demiterea directorului Scolii din Jirov, dupa ce a vazut conditiile in care vor invata cei peste 200 de elevi: in banci vechi de zeci de ani, cu incalzire de la soba, fara apa si cu toaleta in curte.

Ecaterina Andronescu a spus, intr-o conferinta de presa organizata impreuna cu reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Mehedinti, ca la unitatea de invatamant din Jirov trebuie gasit un director care sa inteleaga ca scoala este singurul sau obiectiv.