Social 30 August 2012 10:58
Vechile posturi de Politie care functionau in mediul rural vor fi reinfiintate si vor functiona din nou, din 1 septembrie, dupa ce infractionalitatea in aceasta zona a crescut cu sase la suta in comparatie cu anul trecut, au anuntat, miercuri, oficialii Ministerului Administratiei si Internelor.

Potrivit MEDIAFAX, infractionalitatea a crescut dupa ce, anul trecut, Politia Rurala a fost reorganizata, iar posturile au devenit aproape inexistente, in sensul in care acolo a ramas un singur lucrator, cu program intre 8.00 si 16.00.

Fara politisti in comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, talhariile si infractiunile stradale au crescut cu sase la suta comparativ cu 2011.
In aceste conditii, de la 1 septembrie, vor functiona, la nivel national, 2.748 de posturi de Politie in mediul rural, la care vor lucra, in ture, cate patru-cinci persoane, sub coordonarea unui sef de post care isi va obtine functia in urma unui concurs, a precizat seful Politiei Romane, chestorul principal Petre Toba.

Pentru suplimentarea numarului de politisti la nivelul comunelor, aproape toata promotia noua de agenti de politie a fost incadrata in Politia Rurala. Potrivit lui Toba, cei mai multi dintre acestia vor fi nevoiti sa-si inchrieze locuinte, iar banii de chirie vor fi decontati de Ministerul Administratiei si Internelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.