Daca esti dependent de adrenalina si practici sporturi extreme afla ca s-ar putea sa devina imposibil sa obti o asigurare de viata.

Alpinism

"Intr-un contract de asigurare de viata, excluderea inseamna ca evenimentul asigurat survenit ca urmare a unei activitati (in speta, a activitatii excluse) nu se despagubeste, dar se accepta riscul din orice alte cauze", spune Adrian Lupescu, chief financial officer ING Asigurari de Viata, potrivit Wall-Street.ro.

Spre exemplu, un client care a primit excludere in contract pentru alpinism, nu va fi despagubit daca se accidenteaza practicand alpinismul dar va fi acoperit in cazul in care accidentul a survenit ca urmare a sofatului sau a unei cazaturi pe scari. Refuzul, pe de alta parte, inseamna faptul ca nu se incheie contractul de asigurare pentru respectivul client.

Bungee jumping

Pentru bungee jumping, pentru asigurarea principala evaluarea este in general standard, iar pentru celelalte asigurari suplimentare aceasta activitate constituie excludere Exceptie face BASE jumping (Buildings, Antennas, Spans (bridges) and Earth (cliffs), unde riscul nu se acopera.

"Pentru acest hobby, cat si pentru cele urmatoare este necesara completarea unor chestionare suplimentare, care ajuta analistul de risc sa isi faca o idee asupra riscului aferent", adauga managerul ING Asigurari de Viata.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.