Serviciul Roman de Informatii a cerut Parchetului Curtii de Apel Bucuresti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, "din motive de securitate nationala", fiind suspectate de "actiuni subversive" in favoarea unor grupari teroriste.

Propunerea a fost formulata de SRI - Autoritatea Romana cu competente in domeniul securitatii nationale, informeaza, vineri, intr-un comunicat de presa, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, potrivit MEDIAFAX.

La data de 22 august, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, conform dispozitiilor din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, a sesizat Curtea de Apel Bucuresti "pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, pentru motive de securitate nationala".

"In cauza au rezultat indicii privind desfasurarea de catre aceste persoane de actiuni subversive in favoarea unor grupuri considerate teroriste de catre organismele internationale", a precizat sursa citata.

Astfel, in perioada aprilie - august 2012, cele opt persoane au urmarit verificarea posibilitatilor de constituire in Romania a unei eventuale structuri de sprijin pentru activitati de migrare ilegala ce puteau fi accesate de membrii unor organizatii teroriste active la nivel international.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.