Social 26 August 2012 11:56
Un nou incident risca sa deterioreze si mai mult relatia intre italieni si cetatenii romani care locuiesc in Italia. 

Adevarul.it vorbeste despre situatia teribila in care a fost pus un roman angajat pe o nava a unui armator italian. Dupa ce a suferit un atac de cord, medicii au recomandat ca acesta sa fie supus de urgenta unui transplant de inima.

Din pacate, barbatul a fost foarte aproape de a muri dupa ce un medic italian a refuzat sa faca operatia din cauza faptului ca era vorba de o persoana de nationalitate romana.

Medicul, chemat de la spitalul din Padova datorita experientei sale, a refuzat sa-l opereze pe barbat dupa ce ar fi spus "ar trebui sa-si faca transplantul in Romania pentru ca inimile italienilor trebuie date italienilor". Deoarece starea barbatului era prea grava pentru a fi transportat in Romania, medicii din Mestre au apelat la chirurgii spitalului din Udine care i-au facut operatia de transplant.

Dupa acest incident, Consilierul Regional din Veneto, Claudio Sinigaglia, a declarat ca autoritatile trebuie sa ancheteze acest caz.

"O intamplare absurda, care risca sa mineze imaginea si deontologia unei institutii de frunte a sanatatii din Veneto, la care apeleaza cu incredere si speranta pacienti din toate regiunile italiene si, deseori, si din alte natiuni. Daca lucrurile au stat asa cum povesteste presa, cred ca acest caz este aberant. Cer de aceea presedintelui Comisiei de Sanatate Leonardo Padrin sa-i convoace pe responsabilii de la Directia spitalelor din Padova si secretarul regional pentru sanatate, pentru a reconstrui cu exactitate cele intamplate si sa aflam daca, intr-adevar, Centrul de transplanturi din Padova si North Italian Tranplant au adoptat criteriul ca organele donate de italieni trebuie sa fie implantate de preferinta conationalilor", a declarat Sinigaglia, potrivit adevarul.it.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.