Procurorul general al Romaniei a raspuns acuzatiilor din partea premierului Victor Ponta.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruța Kovesi, a declarat astazi, la sediul CSM, ca anchetele referitoare la modul in care s-a votat la referendum nu reprezinta un abuz din partea procurorilor, scrie evz.ro.

"Procurorii nu au facut niciun fel de abuz, pur si simplu au dat curs plangerilor penale adresate. Mai mult de jumatate au ca obiect impiedicarea prezentarii la vot sau mita pentru a se vota sau a nu se vota", a spus Laura Codruta Kovesi, adaugand ca in dosarele de la Parchet privind referendumul nu sunt cercetati cetateni pentru ca au votat, nici pentru modul in care au votat, ei nefiind intrebati de anchetatori in ce fel si-au exercitat dreptul la vot.

Cu privire la modul in care s-a votat, procurorul general al Romaniei a precizat:

"S-a stabilit ca sunt persoane care au votat atat pe lista permanenta, cat si pe lista suplimentara. Pe patru sau cinci pagini apare aceeasi semnatura, CNP-uri dublate. Este normal sa intrebi o persoana pe care o vezi ca a semnat pe mai multe liste daca a votat sau nu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.