Podeanu, la aproape 2.000 de metri altitudine, si altul in zona localitatii Salatrucu, fiind afectate in total 12 hectare.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, lt Madalina Epure, in zona varfului Podeanu incendiul se manifesta la aproape 2.000 de metri altitudine, pe aproximativ zece hectare de vegetatie uscata si jnepenis, intr-un perimetru de gol alpin, scrie romanialibera.ro.

"La fata locului, intervin 40 de pompieri militari, salvamontisti si jandarmi montani. Este o zona de gol alpin, la aproape 2.000 de metri. Incendiul se manifesta pe zece hectare de vegetatie uscata si jnepenis cu pericol de propagare la o padure de fag. Pompierii au urcat cu camionul pana aproape de locul unde se manifesta focul, iar de acolo au mers pe jos si intervin cu vermorele, lopeti, batatoare si alte mijloace individuale de stingere", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges, lt Madalina Epure.

Un alt incendiu a izbucnit in zona localitatii argesene Salatrucu, pe doua hectare de vegetatie uscata, cu buturugi de copaci, intr o zona de abrupt, cu o inclinare de 80 de grade.

"La Salatrucu, intervin 11 pompieri militari, 20 de silvicultori de la Ocolul Slivic, 13 oameni de la SVSU Salatrucu. Sunt doua hectare de vegetatie si buturugi de copaci, dar interventia este foarte dificila intrucat sunt pante inclinate, la 80 de grade", a mai precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.