Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ia in discutie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM si din magistratura.

[UPDATE] Mona Pivniceru si alti sapte membri CSM cer convocarea Plenului Consiliului, miercuri, la ora 17.00

Mona Pivniceru si alti sapte membri ai CSM cer convocarea Plenului Consiliului, miercuri, de la ora 17.00, solicitand colegilor "sa constientizeze importanta pentru justitie" a deciziilor ce urmeaza sa fie luate si sa se alature realizarii cvorumului.

Mircea Aron, Cristi Danilet, Horatius Dumbrava, Georgiana Iorgulescu, Adrian Neacsu, Mona Pivniceru, Alexandru Serban si Marius Tudoseu sunt cei opt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care au solicitat convocarea in regim de urgenta a unei noi sedinte de Plen pentru miercuri, la ora 17.00.

[UPDATE] CSM amana sedinta pentru joi

Din lipsa de cvorum, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au luat decizia sa amane sedinta in care ar fi trebuit sa ia act de demisiile Monei Pivniceru pentru joi.

In urma acestei proceduri, Mona Pivniceru va putea prelua Ministerul Justitiei, unde, din 7 iulie, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta, relateaza MEDIAFAX.

Sedinta CSM trebuia sa inceapa miercuri, la ora 10.00, insa pana la aceasta ora nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru inceperea lucrarilor.

Este necesara prezenta a 15 membri din totalul de 17, fiind prezenti doar 14. Atat premierul Victor Ponta, cat si Mona Pivnceru sunt prezenti la sedinta CSM.

Luni, Ponta a insistat public ca plenul Consliului "sa nu continue sa blocheze ocuparea functiei de ministru al Justitiei de catre Mona Pivniceru", precizand ca va fi prezent, si el, la sedinta de miercuri.

Discutarea celor doua demisii ar urma sa puna capat unei perioade de doua saptamani in care subiectul preluarii Justitiei de catre Pivniceru a avut, dincolo de algoritmul legal, accente de incertitudine.

Citeste si:
Ministrul Justiţiei: Eliminarea pensiilor de serviciu nu este posibilă
Ministrul Justiţiei:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.