Examenul pentru obtinerea permisului de conducere a motocicletei, respectiv pentru categoria A si subcategoria A1, va include, de anul viitor, si proba practica in traseu, potrivit unui proiect de hotarare de guvern lansat in dezbatere publica, marti, de MAI.

"Modificarile propuse creeaza cadrul normativ pentru operationalizarea prevederilor Ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere referitoare la verificarea comportamentului in trafic a candidatilor la obtinerea permisului de conducere din categoria A si A1, incepand cu data de 19 ianuarie 2013", se arata in nota de fundamentare a proiectului Hotararii Guvernului pentru modificarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgența a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 1391/2006, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit proiectului, examenul pentru obtinerea permisului de conducere va consta in:
a) proba teoretica, de cunoastere a reglementarii circulatiei rutiere, a notiunilor elementare de mecanica si a notiunilor de prim ajutor. Examinarea la proba teoretica se poate face, in conditiile legii, in limba minoritatii nationale sau intr-o limba de circulatie internationala, potrivit solicitarii celui examinat;
b) proba practica de conducere in poligon, pentru vehiculele din categoria A si subcategoria A1; c) proba practica de conducere a autovehiculului in traseu, corespunzatoare categoriei de permis solicitat.

Pentru categoria A (motociclete) si subcategoria A1 (motocicleta usoara cu o capacitate care nu depaseste 125 cm3 si o putere de cel mult 11 kW), examenul nu include, in prezent, si proba de traseu.

Proiectul de HG se afla in dezbatere publica timp de 20 de zile.

Citeste si:
Un roman se declara vinovat de uciderea cu bestialitate a unei...
Un roman se declara vinovat...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcinaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.