Social21 August 2012

Lectura de un minut

Populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au resedinta obisnuita in Romania, a anuntat luni presedintele INS, Vergil Voineagu, dupa ce rezultatele preliminare ale recensamantului au fost validate, urmand sa fie prezentate Guvernului in prima sedinta.

Membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfasurarea recensamantului si au validat rezultatele preliminare.

Potrivit rezultatelor preliminare ale recensamantului, populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, acestea avand resedinta obisnuita in Romania, a declarat presedintele Institutului National de Statistica (INS).

Vergil Voineagu a precizat ca, pana in prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensamant, reprezentand aproximativ 48% din total.

Presedintele INS a mai spus ca intre datele preliminare ale recensamantului si cele finale, care vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot sa apara diferente".

Citeste si:
Cîțu îi explică lui Ciolacu un comunicat al INS: „Nu-l înțelegeați...
Cîțu îi explică lui Ciolacu...

Voineagu a explicat ca INS nu a reusit recenzarea a 2,8% din populatie, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat ca in cazul acestor persoane se va incerca recuperarea datelor prin intermediul altor institutii abilitate.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.