Rezerva de apa a municipiului Vaslui a scazut la o treime, volum care mai ajunge doar pentru o luna.

Autoritatile locale vasluiene au intrat in stare de alerta, in conditiile in care rezerva de apa bruta cu care este alimentat municipiul Vaslui a scazut la 30 la suta din cauza secetei, volum care mai ajunge, potrivit primarului Vasile Paval, pentru o luna, maxim o luna si jumatate.

Seceta prelungita din aceasta vara a condus la scaderea semnificativa a rezervei de apa pentru populatia municipiului Vaslui, in conditiile in care volumul din acumularea Solesti, din care se alimenteaza statia de tratare a orasului, a coborat sub 30 la suta in momentul de fata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lipsa unor precipitatii semnificative in perioada imediat urmatoare ar putea crea probleme deosebite, autoritatile locale vasluiene cautand solutii astfel incat locuitorii municipiului resedinta sa nu ramana fara apa potabila.

Autoritatile vasluiene cauta si alternative, una dintre solutii fiind raul Barlad. Cantitatea de apa ce poate fi luata de aici este una foarte mica comparativ cu nevoile municipiului Vaslui, mai ales ca si debitul acestui rau este foarte scazut in aceasta perioada, tot pe fondul secetei.

In ceea ce priveste a doua sursa de apa a orasului, Barajul Puscasi, aceasta a fost in reparatii capitale pana in iarna trecuta, iar volumul foarte mic de apa acumulat, de 1,7 milioane metri cubi, nu poate fi exploatat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.