A ramas mai putin de o luna pana la inceputul noului an scolar, care va coincide si cu debutul clasei pregatitoare.

Mobilierul special pentru dotarea salilor de clasa nu a ajuns decat in cateva scoli, achizitia de materiale didactice este in curs de desfasurare, iar pregatirea cadrelor didactice, atatea cate vor fi, este lasata pentru ultimele doua saptamani de dinaintea inceperii scoli, programata pentru 10 septembrie, scrie gandul.info.

Cu toate acestea, atat reprezentanti din cadrul ministerului Educatiei, cat si cei ai inspectoratelor scolare sunt optimisti cel putin in ceea ce priveste dotarea corespunzatoare a tuturor salilor pana la 1 septembrie.

La nivel national, 85% dintre scolile unde va functiona clasa pregatitoare au incheiat contracte pentru achizitionarea de mobilier, iar unele l-au si receptionat”, a declarat pentru gandul secretarul de stat in ministerului Educatiei, Stelian Fedorca.

O alta problema ar putea fi deficitul de cadre didactice. La nivelul Capitalei sunt disponibile peste 430 de posturi, iar in acest moment exista un deficit, potrivit inspectorului general Constantin Traistaru.

Acesta a declarat pentru gandul ca pentru a asigura ocuparea tuturor posturilor ar putea apela inclusiv la cadrele didactice care vor sa-si mai ia o norma sau la cele pensionate ori la studenti aflati in ultimul an.

Oricine este interesat, sa se inscrie pentru a ocupa unul dintre aceste posturi”, a declarat Traistaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.