Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, marti, ca spera ca luni CCRPL sa valideze rezultatele preliminare.

"Am stabilit cu membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si Locuintelor sa le dam un ragaz joi si vineri - miercuri este zi libera - de a evalua rezultatele pe care Institutul National de Statistica le-a pus la dispozitie, de a analiza implicatiile pe care datele le au asupra indicatorilor economici", a precizat Mircea Dusa, citat de MEDIAFAX.

Ministrul a mai spus ca s-a stabilit ca pana vineri sa fie transmise propunerile pentru comunicatul de presa pe care Comisia, abilitata sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului, il va aproba spre difuzare, pentru a face publice aceste date.

"Sper ca luni, Comisia, in plenul sau, sa valideze rezultatele preliminare ale recensamantului", a adaugat Mircea Dusa.

Ministrul Adminsitratiei si Internelor a mai spus ca au fost aprobate propunerile de masuri necesare pentru ca INS sa amplifice procesul de prelucrare a datelor, fiind puse la dispozitie fondurile necesare pentru prelucrarea fiselor de la recensamant.

Dusa a precizat ca trebuie introduse in sistemul electronic peste 38 de milioane de fise de recensamant, iar pana in prezent au fost prelucrate 48.000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.