Un grup de infractori romani a furat din locuintele austriecilor bunuri de peste doua milioane de euro. Jumatate din prejudiciu a fost deja recuperat de politistii de la Bucuresti. Ei au prins si o grupare de hoti care fura bancomate in mai multe state europene.

Biroul National Interpol a primit o informare a autoritatilor austriece referitoare la spargerea unor locuinte in Viena, in urma careia au disparut bijuterii, ceasuri si alte bunuri in valoare de aproximativ doua milioane de euro. Ofiterii Serviciului pentru Combaterea Infractiunilor Comise de Romani in strainatate au stabilit suspectii destul de repede. Dupa mai multe perchizitii, ei au gasit si o parte din bunurile sustrase. Patru romani au fost deja arestati de politie.

La fel de operativ a fost SCICRS la solicitarea politistilor din Germania, Luxemurg, Elvetia si Franta. Acestia reclamau peste 100 distrugeri de bancomate. Furturile erau comise in perioada 2002-2005. Hotii smulsesera peste o suta de bancomate pentru a lua banii din ele. Destul de repede oamenii legii au identificat sapte persoane care au comis furturile pe care politistii din spatiul Schengen nu reuseau sa ii prinda de trei ani.

SCICRS este un serviciu nou-infiintat, care aduna date despre romanii care activeaza pe teritoriul altor state. Ofiterii lucreaza la cererea politistilor din alte state si se alcatuieste o baza de date cu persoanele care incalca legea peste hotare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.