Scolile bucurestene aveau, la inceputul lunii august, peste 2.100 de locuri libere in clasele I si pregatitoare.

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Daniel Malaelea, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ca inscrierile continua, intrucat toti copiii trebuie cuprinsi in sistemul de invatamant.

"Desi s-au terminat cele patru etape de inscriere in clasa pregatitoare si clasa I, acestea vor continua. Niciun copil nu poate ramane in afara sistemului de invatamant", a spus inspectorul general adjunct.

Datele ISMB la data de 8 august indica faptul ca in scolile bucurestene sunt 1.094 de locuri libere la clasa pregatitoare si 1.018 la clasa I.

In scolile cu predare in limbile minoritatilor sunt 84 de locuri libere. Astfel, in scolile cu predare in limba maghiara, respectiv, Liceul Teoretic "Ady Endre", erau disponibile 11 locuri in clasa I.

La scolile cu predare in germana erau 23 de locuri, toate pentru clasa I. Colegiul German Goethe avea 10 locuri, Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta" - trei locuri, Scoala gimnaziala "Elena Vacarescu" - doua locuri si Liceul Teoretic "Ita Wegman" - opt locuri. De asemenea, Liceul Teoretic "Dante Aligheri", cu predare in limba italiana, avea cate 25 de locuri in clasa pregatitoare si clasa I.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.