Peste 4.000 de pietoni au fost amendati pentru traversare neregulamentara, iar peste 800 de soferi au ramas fara permis pentru ca nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

In timpul unei actiuni derulata la nivel national pe parcursul a trei zile, politistii rutieri au depistat peste 4.616 pietoni in timp ce au traversat strada prin loc necorespunzator. Totodata, politistii au suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioada de 30 de zile, pentru 844 de conducatori auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, precizeaza sursa citata.

"In perioada 9-11 august, sub directa coordonare a Directiei Rutiere - IGPR, peste 2.400 de politisti rutieri au actionat in trafic pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, in special a celor generate de neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare prin locuri marcate si semnalizate corespunzator sau a celor generate de traversarea neregulamentara. In timpul actiunii, politistii au aplicat 9.096 de sanctiuni contraventionale pentru diferite nereguli la regimul rutier, dintre care 4.616 pietonilor care au traversat neregulamentar si 844 de conducatorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor", spune sursa citata, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, alaturi de sanctiunea contraventionala principala a fost aplicata si cea complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioada de 30 de zile, pentru cei 844 de conducatori auto depistati ca au incalcat normele rutiere referitoare la neacordarea prioritatii de trecere pietonilor.

"Politia Rutiera atrage atentia tuturor participantilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducator auto sau pieton, cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite", mai arata sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.