Social 7 August 2012 11:28
Afla unde aleg romanii sa isi petreaca concediile si ce sume au alocat in acest an, potrivit unui studiu realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Peste un sfert dintre romani isi vor lua concediu in 2012

Proportia persoanelor care declara ca au avut sau vor avea zile de concediu in acest an nu sufera modificari, fiind de 26%, potrivit Wall-Street.ro.

Cei mai multi respondenti declara ca au intre 21 si 30 de zile de concediu (49% in 2011, respectiv 47% in 2012), in timp ce 28% in 2011 si 31% in 2012 declara ca au sub 21 de zile de concediu, iar 14%, respectiv 23% declara ca au peste 30 de zile de concediu.

Femeile tind sa declare ca au mai putine zile de concediu decat barbatii, la fel respondentii din mediul urban comparativ cu cei din mediul rural; de asemenea, cu cat sunt mai educati, cu atat respondentii declara ca au mai multe zile de concediu.


24% vor pleca in vacanta

Aproximativ un sfert din persoanele declara ca vor pleca in vacanta in 2012 (24%).

Barbatii declara ca vor pleca in vacanta in proportie usor mai ridicata decat femeile, la fel persoanele din mediul urban comparativ cu cele din mediul rural.

Retail jobs

De asemenea, cu cat varsta respondentilor este mai inaintata si nivelul de educatie mai scazut, cu atat acestia declara in proportie mai redusa cum ca vor pleca in vacanta in acest an.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.