Primaria Capitalei a publicat pe site-ul oficial lista actualizata a imobilelor care risca sa se prabuseasca in eventualitatea unui cutremur, scrie gandul.info.

Dintre cele peste 2.500 de cladiri din Bucuresti care fie prezinta un anumit grad de risc seismic, fie sunt in prezent neincadrate intr-o clasa de risc corespunzatoare, doar 26 au fost consolidate.

Alte 111 imobile prezinta pericol public in cazul producerii unui seism, unele dintre aceste cladiri datand chiar din anii 1890. Locatarii a 3.189 de apartamente din Capitala traiesc intr-o cladire incadrata in clasa I de risc seismic, imobil considerat periculos nu numai pentru ei, dar si pentru cei din jur.

Cele mai multe astfel de imobile se afla in sectorul 1, in zona Centrului Vechi al Capitalei, dar si pe cateva dintre arterele principale din Bucuresti: Calea Mosilor, Bulevardele Carol I, Magheru, Kogalniceanu, Balcescu sau Calea Victoriei.

Citeste si: Primariile nu primesc niciun leu pentru consolidarea blocurilor

Verifica lista completa a imobilelor care prezinta risc seismic


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.