Tribunalul Bucuresti a amanat, joi, pentru 20 august decizia in dosarul Rompetrol, in care sunt acuzate 12 persoane, intre care Dinu Patriciu

Tribunalul Bucuresti a incheiat in 18 iulie judecarea dosarului Rompetrol, instanta stabilind atunci ca decizia va fi pronuntata in 2 august. Pentru Patriciu si Alexandru Bucsa procurorii au cerut pe 18 iulie o pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani, pedeapsa maxima.

Joi, instanta Tribunalului Bucuresti care a judecat dosarul Rompetrol a amanat decizia pentru 20 august.

Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in 2006 pentru sapte capete de acuzare, printre care delapidare, spalare de bani, asociere pentru savarsirea de infractiuni si manipularea pietei de capital, scrie hotnews.ro.

Printre celelalte persoane acuzate in acest dosar se numara: Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Gabriela Anghelache. In cazul acestora, procurorii au cerut o pedeapsa de 10 ani de inchisoare.

Prejudiciul adus statului este estimat la 85 de milioane de dolari. Procurorii cer sechestru pe suma de 9 milioane de lei din averea omului de afaceri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.