Social 29 Iulie 2012 13:57
Victor Ponta nu vrea sa existe nici macar vreo aroma de alcool in preajma sectiilor de votare. Aparent, alcoolul dauneaza deciziilor democratice.

Premierul Victor Ponta a cerut autoritatilor locale sa asigure secretul votului la referendum si sa reactioneze rapid daca identifica persoane ce impiedica dreptul de exercitare a votului, spunandu-le ca vor fi sprijinite de procurori de serviciu.

El le-a amintit totodata, intr-o videoconferinta, ca trebuie sa sisteze comercializarea bauturilor alcoolice pe o raza de 500 metri in jurul sectiilor de votare, inclusiv in statiunile turistice.

"Ministrul Administratiei si Internelor mi-a precizat si va va preciza si dumneavoastra sa luati masuri astazi, daca nu le-ati luat deja, pentru aplicarea articolului 5 din hotararea Biroului Electoral Central nr. 8, si anume comercializarea sau consumul de bauturi alcoolice pe o raza de 500 de metri in jurul sectiilor de votare este interzisa. Sigur, in special, in zonele unde oamenii sunt in vacanta este mai dificil de luat aceasta masura, dar trebuie sa o luati si sa asigurati, fie ca este vorba de mare, de munte, de statiuni, ca pe 500 de metri in jurul sectiilor de votare nu se comercializeaza bauturi alcoolice”, a spus Ponta autoritatilor locale, citat de stirileprotv.ro.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat ca referendumul se va desfasura in mod corect, sustinand ca acuzele presedintelui suspendat Traian Basescu sunt nejustificate.

"Am garantat in discutiile cu ministrii de Interne din statele Uniunii Europene ca referendumul se va desfasura in conditii corecte", a precizat Ioan Rus, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.