Turistii aflati in aceasta perioada pe litoral au interdictie de a intra in mare, de doua zile, din cauza valurilor mari si a curentilor puternici.

Din cauza marii agitate, salvamarii au arborat inca de duminica steagul rosu, ceea ce inseamna ca oamenii nu pot intra in apa, relateaza MEDIAFAX.

"Incercam sa tinem turistii pe mal, sa nu-i lasam sa intre in apa. Le explicam ca este steagul rosu arborat, ceea ce inseamna ca scaldatul in apele marii este interzis. (...) In cazul in care unii turisti incalca avertismentele salvamarilor, mai intai insistam cat putem de mult, iar in momente mai delicate cerem sprijinul Jandarmeriei si Politiei, iar atunci oamenii inteleg si ies din apa", a declarat coordonatorul salvamarilor din nordul litoralului, Gabriel Culea.

El spune ca in ultimele doua zile, de cand a fost arborat steagul rosu, salvamarii au avut foarte multe interventii, unele chiar dificile, fiind necesara si interventia Ambulantei.

"Am avut foarte multe interventii, au fost multe persoane scoase din apa, de cateva ori a fost nevoie si de interventia ambulantei. Nu am reusit sa strangem datele, sa vedem cate interventii am avut, dar dupa ce se linisteste vremea o sa facem si o statistica", a mai spus Gabriel Culea.

In zona de nord a litoralului nu au avut loc incidente grave in aceasta perioada in care este furtuna pe mare, insa la Costinesti si Eforie doua persoane s-au inecat in ultimele zile.

Primul incident a avut loc duminica dimineata, in jurul orei 05.00, cand un adolescent de 16 ani s-a inecat la Costinesti. De asemenea, un barbat de 50 de ani si-a pierdut viata luni seara dupa ce a intrat in apa in zona Capul Turcului din Eforie Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.