Cancerul este considerat ca fiind maladia secolului, avand la baza mai multi factori ca fumatul, alimentatia inadecvata, sedentarismul poluarea, expunerea la iradiatii, stresul, factori genetici etc.

Preparatele prajite

Orice aliment prajit este nociv pentru sanatate si prezinta potential cancerigen pentru ca uleiul preparat termic isi modifica substantial compozitia, devenind “o otrava” pentru organism, scrie Healthy.ro.

Singurul ulei care a fost acceptat pentru a se praji fara grija este cel de palmier pentru ca acesta are punctul termic foarte inalt si nu isi modifica prorietatile la prajire. Este insa foarte caloric si se recomanda moderatie in consumul acestuia.

Fructele oleaginoase rancezite – alfatoxina

Alfatoxina este, asa cum ii spune si numele, o toxina produsa de mucegaiuri in general. Foarte putine mucegaiuri nu produc aceasta toxina – sunt mucegaiurile de branza care sunt special selectate si crescute.

Fructele oleaginoase, cum sunt arahidele, nucile, alunele, unii mieji – pot rancezi, pot mucegai. Acest mucegai este deosebit de toxic si reprezinta un risc major pentru cancer.

Nu consumati alimente mucegaite sau cu miros de “vechi” sau rancezite. Din pacate aceasta alfatoxina nu schimba culoarea alimentelor, nu are un gust specific si nici nu este vizibila, insa simpla invechire a alimentelor trebuie sa va determine sa va ganditi bine daca le mai consumati sau nu.

Cititi intregul articol pe Healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.