Un incendiu puternic de padure a izbucnit, sambata, in Muntii Sureanu, in zona comunei Sugag din judetul Alba distrugand peste 15 hectare de padure.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, locotenent Cristian Todor, a declarat, duminica, ca incendiul a izbucnit sambata, in zona Smida Mica din Muntii Sureanu, pe raza comunei Sugag.

Todor a spus ca din cauza caniculei, dar si vantului puternic focul s-a extins cu repeziciune, afectand atat o zona de pasune alpina, cat si o padure de conifere.

Potrivit sursei citate, incendiul nu este inca stins si pana acum a afectat peste 15 hectare de padure de conifere si aproximativ 10 hectare de pasune, scrie MEDIAFAX.

La fata locului au fost mobilizati aproape 60 de pompieri militari, jandarmi, angajati silvici si voluntari care au intervenit toata noaptea de sambata spre duminica pentru a opri extinderea incendiului.
Cristian Todor a mai spus ca incendiul a fost localizat, echipele de interventie au reusit sa opreasca extinderea acestuia, insa intervin in continuarea pentru a-l stinge, fiind posibila reactivarea acestuia daca va reincepe sa bata vantul.

"Cauza probabila de izbucnire a incendiului va fi stabilita dupa finalizarea interventiei de stingere. Extinderea focului a fost favorizata de seceta din ultima perioada dar si de vantul puternic", a mai spus purtatorul de cuvant al ISU Alba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.