Social 22 Iulie 2012 10:21
Trenurile ajung la destinatii cu intarzieri, in medie, de 15-20 de minute, din cauza restrictiilor de viteza impuse de canicula.

Trenurile circula cu restrictii de viteza, sambata si duminica, ca urmare a atentionarii cod galben de canicula, se arata intr-un comunicat de presa al Companiei Nationale de Cai Ferate "CFR" SA.

Incepand de sambata, ora 12.00, au fost introduse restrictii de viteza la nivelul intregii retele feroviare, intarzierile inregistrate la aceasta ora fiind, in medie, de 15-20 de minute.

Intarzieri mai mari, de pana la 50-60 de minute, se vor inregistra la trenurile care tranziteaza regionalele aflate in sudul si sud-estul tarii, in special in judetele avertizate cu cod galben, scrie MEDIAFAX.

Codul galben de canicula este valabil, sambata si duminica, pentru Bucuresti si judetele Iasi, Vaslui, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Ialomita, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dambovita, Mehedinti, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

In zilele caniculare, viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa se reduce cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala de circulatie, pe durate bine determinate, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in siguranta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.