Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, a declarat, pentru Gandul, ca procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi este colonel in Armata Romana, printr-un ordin, din 2010, al fostului ministru Gabriel Oprea.

Procurorul general Kovesi a declarat ca ar fi fost numita in grad de locotenent colonel de Armata printr-un ordin din octombrie 2011, insa ulterior i s-a spus ca are doar grad de maior, dar de la "dosar" lipsesc fisa medicala si alte documente necesare pentru obtinerea gradului, astfel ca ordinul de numire este nul.

Marti seara, ministrul Corneliu Dobritoiu a declarat, la Brasov, ca procurorul general detine gradul de colonel in Armata Romana. "Au iesit la iveala nume notabile si din zona Justitiei, de pilda, puteti s-o salutati si pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost facuta in 2010, ce conteaza ca doamna Kovesi n-a facut armata. Mai sunt si altii din aceasta zona, dar nu va dau alte nume, ca nu le-am retinut. Mi-a sarit in ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindca este cine este, celelalte nume o sa le gasiti pe site-ul ministerului in cel mai scurt timp, pe care cred ca merita sa-l monitorizati", a declarat ministrul Dobritoiu - cu o zi inainte de publicarea raportului Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), scrie MEDIAFAX.

Kovesi a precizat ca nu stie de existenta unui asemenea grad militar pe numele ei. Procurorul Ggneral a mentionat ca nu a solicitat vreun grad militar si nici nu a fost instiintata ca a primit unul.

"Nu am cunostinta sa am vreun grad militar si nici ca as fi fost avansata in grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis niciun fel de acte sau date personale la Ministerul Apararii, despre care cred ca ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care sa ateste acordarea gradului militar sau avansarea in grad", a declarat Kovesi.

Procurorul General a transmis MApN o solicitare prin care cere clarificari. "Va solicit sa imi comunicati daca este adevarat ca am fost avansata (data si gradul), iar in caz afirmativ, va solicit sa luati masurile legale care se impun pentru ca aceasta situatie sa fie remediata, intrucat nu am dorit sa fiu incorporata nici sa detin vreun grad militar.", se arata in cererea procurorului general inaintata MApN.

Citeste si:
Udrea: „Dacă o omoram pe Kovesi, aveam șanse la o pedeapsă mai mică”
Udrea: „Dacă o omoram pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.