Procurorii au extins cercetarile fata de Sorin Ovidiu Vintu pentru spalare de bani.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au adus la cunostinta, joi, lui Sorin Ovidiu Vantu ca s-a dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de el sub aspectul savarsirii infractiunii de spalare a banilor in dosarul FNI, informeaza hotnews.ro.

Potrivit unui comunicat al PICCJ, din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, s-a stabilit ca, dupa ce in perioada 1999-2000, a realizat mai multe rascumparari de unitati de fond FNI, a utilizat aceste sume la achizitionarea unor bunuri imobile, altele decat cele retinute in starea de fapt din rezolutia de incepere a urmaririi penale.

Sorin Ovidiu Vintu se afla momentan la inchisoare, dupa ce, pe 22 iunie, Curtea de Apel Bucuresti i-a acordat o sentinta de un an de inchisoare cu executare in dosarul privind santajarea fostului sau partener de afaceri, Sebastian Ghita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.