Social 19 Iulie 2012 13:41
Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 a deschis un dosar penal legat de accidentul produs de ciocnirea a doua tramvaie in zona Sebastian.

[UPDATE] Vatmanul tramvaiului 41 este responasbil de accident

In ciuda concluziilor Parchetului anuntate miercuri, RATB a oferit joi dupa-amiaza propriul raport asupra accidentului. Acest raport preliminar referitor la cauza accidentului care a avut loc la intersectia Calea Rahovei/Strada Sebastian, s-a concluzionat ca de vina pentru accident a fost soferul din tramvaiul 41.

Conducatorul tramvaiului cu numarul 204 din linia 41, care se indrepta spre Depoul Alexandria, a fost gasit la o distanta de peste 5 m fata de patina de actionare a macazului electric, astfel constatandu-se ca nu a respectat prevederile articolului 126 din Regulamentul de Exploatare RATB:

„Conducatorului de tramvai ii este interzis sa intre pe patina de actionare a macazului electric daca intre acesta si macaz se afla un alt tramvai, sau daca tramvaiul din fata nu a trecut complet peste macaz. Este obligat sa opreasca tramvaiul la o distanta de minim 5 m fata de patina de actionare a macazului”.

In concluzie, se arata in raportul RATB, conducatorul tramvaiului cu numarul 204 din linia 41 a dat o comanda gresita, deoarece in loc sa opreasca tramvaiul cu 5 m inainte de patina de actionare, a depasit-o cu peste 5 m.

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat miercuri, la scurt timp dupa accident, intr-un comunicat.

"Din primele cercetari, a rezultat faptul ca cele doua tramvaie (care circulau in sens invers) s-au lovit ca urmare a faptului ca macazul s-a schimbat brusc, fara interventia vatmanului, dupa ce unul dintre ele trecuse deja cu primele doua osii de macaz. In acest context, tramvaiul s-a rupt si a intrat in celalalt".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.