O fabrica de fotolii rulante s-a deschis ieri in Ilfov. In investitia romano-americana lucreaza persoane cu handicap, care stiu cel mai bine cum trebuie sa fie un scaun cu rotile perfect.

"Noi construim de 12 ani scaune rulante in Romania, dar pina acum o faceam numai prin subsoluri, in spatii improprii. Este prima data cind avem o cladire numai a noastra in care lucreaza persoane cu handicap, care stiu cel mai bine cum trebuie facut un fotoliu rulant personalizat", a explicat Cristian Ispas, reprezentantul Fundatiei Motivation Romania, partenerul de investitie al Agentiei pentru Dezvoltare Internationala a SUA.

500.000 de dolari si consultanta

Fabrica se afla la granita comunelor Bragadiru si Cornetu si beneficiaza de o infuzie americana de capital de 500.000 de dolari pe o perioada de 3 ani. Pretul scaunelor este decontat in intregime de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, asigura Ispas. El spune ca scaunele vor fi facute doar la comanda, ca niste costume, adaptate special pe corpul si la nevoile clientului. In cadrul proiectului, beneficiarii scaunelor vor primi si consultanta psihologica din partea unor specialisti, pentru optimizarea folosirii scaunului, dar si pentru depasirea obstacolelor de orice fel pe care le intimpina fiind intr-un fotoliu rulant.

In Europa de Est traiesc 200.000 de potentiali clienti de scaune rulante, aproximativ 45.000 fiind numai in Romania, dupa cum apreciaza Ispas. Fabrica din Romania va avea surori si in alte doua tari est-europene, dar va exporta si piese ce urmeaza sa fie asamblate in Bulgaria, Macedonia, Moldova si in Serbia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.