Pachetul de baza din sistemul medical va fi regandit si nu va mai acoperi afectiuni minore, ci in principal riscuri majore si boli grave, iar sanatatea va fi finantata suplimentar si printr-o cota din asigurarea auto obligatorie, pentru acoperirea cheltuielilor de urgenta in cazul accidentelor auto.

"Sunt de acord cu propunerea colegilor de la Ministerul Sanatatii, de a regandi pachetul de baza in sensul in care trebuie asigurate, in cadrul pachetului de baza, riscurile importante, majore, boli grave, si putem sa scoatem eventual afectiuni minore, cheltuieli minore pe care fiecare dintre noi eventual le putem avea, cu exceptiile celor care vor beneficia de pachet social. Cei care intr-adevar nu au venituri deloc sau au venituri foarte mici vor intra intr-un pachet social, dar nu putem face asistenta sociala din banii sanatatii", a spus Ponta.

Seful Guvernului a aratat ca fondurile care, pana in prezent, erau cheltuite pentru medicamente necesare tratarii tusei si febrei vor fi utilizate pentru tratarea unor afectiuni foarte grave, cum ar fi cancerul, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, fondurile alocate Sanatatii sunt aceleasi, dar trebuie directionate in special catre afectiunile foarte grave si al caror tratament este foarte costisitor. "Banii sunt tot aia. Nu o sa ai mult mai multi bani si, atunci, pentru ce-i afectezi? Pentru lucruri mai mici, bine, rele, ca nu este bine sa tusesti sau sa ai febra, sau afectezi acel un miliard si sapte sute de milioane pentru bolnavii de cancer. Este o chestie de alegere, pentru ca nu ai bani si pentru unii, si pentru altii", a explicat Ponta, adaugand ca aceasta problema o au si Statele Unite ale Americii sau statele din Uniunea Europeana.

El a adaugat ca exista si masuri fiscale care pot fi introduse pentru asigurarea unei finantari suplimentare.

"Una din propuneri, cea referitoare la transferul catre sanatate al unei parti din faimosul RCA, asigurarea obligatorie. Practic, cei care au asigurari pentru autovehicule pot sa acopere intr-o anumita masura cheltuielile de urgenta pentru accidentele rutiere care, din pacate, sunt extrem de frecvente in Romania si care necesita uriase cheltuieli pentru sistemul de sanatate", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.