Social 15 Iulie 2012 12:35
Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, ca a gasit in MAI un sistem de reforme haotic.

"Am gasit in minister un act managerial erodat si neperformant si un climat de multe ori viciat de lipsa resurselor si a predictibilitatii masurilor adoptate, dar mai ales de agresivitatea si rafinamentul metodelor prin care mediul criminal actioneaza pentru coruperea si santajarea persoanalului institutiei", a afirmat ministrul Rus, aflat la conducerea MAI din 7 mai.

Demnitarul a aratat ca, in absenta unei strategii pe termen mediu si lung, care sa defineasca cadrul general de evolutie a ministerului, reformele au avut un caracter haotic, "cu obiective uneori contradictive, care au facut imposibila reducerea costuturilor de functionare a institutiei".

"Lipsa de coerenta a cadrului legislativ, multitudinea actelor normative care reglementeaza acelasi domeniu continua sa genereze ineficienta si paralelism in activitate si, in ultima instanta, o lipsa de responsabilitate in asumarea esecului", a sustinut Ioan Rus, citat de MEDIAFAX.

Totodata, ministrul a declarat ca in ultimii doi ani au fost operate numeroase modificari legislative in planul de reorganizare structurala a MAI fara a avea la baza politici publice si studii de impact.

De exemplu, diminuarea activelor MAI cu 10.000 de angajati, prin disponibilizare de personal, a fost prezentata ca "o victorie a binelui", fara a se lua in calcual "efectele ulterioare aceastei masuri", respectiv "scaparea de sub control a fenomenului infractional aflat in trend ascendent, in primul rand ca urmare a pauperizarii accentuate a populatiei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.